top of page

Gönüllü Kimdir? 

Gönüllü, bir bireyin maddi karşılık beklemeden, ailesinin/yakın çevresinin dışındaki insanların yaÅŸam kalitesini arttırmak veya genel olarak toplumun yararına olduÄŸu düÅŸünülen bir hedefe ulaÅŸmak için; oluÅŸumlar ya da STK’lar ile etkinliklere destek olması biçiminde tanımlanabilir.

WhatsApp Image 2022-07-05 at 19.30.49.jpeg
Wix-yeÅŸil.png

Gönüllülük ÇeÅŸitleri Nelerdir? 

Dilek Alım ve GerçekleÅŸtirme Gönüllüsü

Gönüllülerimiz, Bir Dilek Tut DerneÄŸi’ne baÅŸvurmuÅŸ ve dilek yolculuÄŸuna çıkacak olan çocuklarımızın evlerini veya hastanelerini ziyaret etme imkanı elde ederek, onların hakkında gerekli bilgileri ve en önemlisi de hayallerini öÄŸrenirler. 

Maraton Gönüllüsü

18 yaşın üzerinde olan bütün gönüllülerimiz, her yıl farklı farklı illerde ve tarihlerde düzenlenen maratonlarda yürüyüÅŸlere ve koÅŸulara katılarak bağış toplayabilirler. Böylece dilek çocuklarımızın tatlı hayallerinin gerçekleÅŸtirilmesine büyük destek saÄŸlamış olurlar.

Uzman Gönüllüsü

Bir meslek sahibi olan ve kendi uzmanlık alanı dahilinde dernek iÅŸlerimize destek saÄŸlayan gönüllülerimiz “Uzman Gönüllü” kategorisine girmektedirler. Farklı meslek gruplarının arasında, kendi alanlarına hitap edecek ÅŸekilde yer alarak destek verirler.  

Hayalimi PaylaÅŸ Gönüllüsü

Lise veya üniversite öÄŸrencisi olan bu gönüllüler, okullarında kuracakları "Hayalimi PaylaÅŸ Kulübü" ile etkinlikler düzenleyip, yaratılan kaynağı Make-A-Wish Türkiye'ye bağışlayarak dilek çocuklarının hayallerini gerçekleÅŸtiren gönüllülerdir.

Düzenli Bağışçı Bulma Gönüllüsü

DerneÄŸimiz, dilek çocuklarının dileklerini gerçekleÅŸtirmek için çeÅŸitli alanlarda pek çok sponsora ihtiyaç duymaktadır. Bu birimde yer alan gönüllülerimiz ise, dernek için büyük önem arz eden bağışçı bulma konusunda çalışmalar düzenleyerek destek saÄŸlamaktadırlar.

Ä°dari Gönüllü

Belirlenen günlerde, derneÄŸimizin ofisine gelerek yapılması gereken her türlü iÅŸe destek saÄŸlayan gönüllü birimidir. Ä°dari gönüllülerimiz, ofiste oldukça keyifli vakit geçirme imkanı elde ederlerken, aynı zamanda oyuncak paketleme gibi pek çok farklı iÅŸe el atarak büyük destek verirler.

Wix-sarı.png

Gönüllülük Kriterlerimiz Nelerdir? 

18 yaşını doldurmuş,

Çocukluk çağı kanseri, organ yetmezliÄŸi ve bağışıklık sistemi bozukluÄŸuna sahip olan çocuklarla çalışmaya istekli,

Düzenli olarak derneÄŸin çalışmalarına katılabilecek,

Dernek çalışmalarını ve misyonunu kabul eden herkes, Make-A-Wish Türkiye'de gönüllü olabilir.

Nasıl Gönüllü Olurum?

Gönüllü olmak için aÅŸağıda yer alan "Gönüllü Ol" butonuna tıklayarak, ilgili alanları dikkatli bir ÅŸekilde doldurmanızı rica ederiz.

Derneğin tanıtım videosunu izlemek,

Make-A-Wish Türkiye'nin gönüllülük sürecinin ilk adımıdır. 

Formu doldurmadan önce lütfen belgeleri indirerek eksiksiz doldurunuz.

bottom of page